top of page
FOTKA16.jpg

Marija

urednica

Uprkos rasutim interesovanjima i pažnji, naša urednica uspeva da se pomno posveti uredničkom radu. Silesija se kao ideja rodila u njenoj glavi kao odraz njene skromnosti. Humor smatra životno važnom mentalnom i fizičkom gimnastikom. Njen inovativan pristup uredništvu podrazumeva potragu za duhovitim i talentovanim piscima, koje zatim podstiče da pišu, sve dok ne napišu - celu knjigu. Međutim, to ne znači da će zanemariti sve neprevedene i neobjavljene humorističare i satiričare iz prošlosti, kao tamo neki.

ljiljana-graficka-dizajnerka-silesija

Ljiljana

grafička dizajnerka

Veliko je pitanje da li bismo uspeli da pomirimo grafiku i dizajn bez naše grafičke dizajnerke. Iako u njoj čuči jedna  neostvarena komičarka, pored nje ponosno stoji jedan kreativni mag koji kroti vektore i potčinjava fontove svojim idejama. Njen osećaj za lepo ima smisao za humor i strašno je veseo. Rekosmo veseo, nije strašan. Poverili smo joj korice naših knjiga koje ona tako skocka da naprosto ne možete da samo prođete pored njih, a da se ne zalepite za njih - makar pogledom.

zeljka-tehnick-urednica-silesija

Željka

tehnička urednica

Naša tehnička urednica je žena koju želite kraj sebe dok kuća gori, jer poseduje delikatnu sposobnost pomaganja u poslednjem času, ukoliko za tim ima potrebe, kao i u svim ostalim časovima. Njena estetika je izuzetna, pri čemu ne mislimo samo na njen stas, već i oštro oko, komada dva. Zbog toga je zadužena za prelome naših knjiga, ali i nekih velikih odluka u kojima često bude odlučujući tegić. Imali smo sreće što je pored svih drugih poslova i obaveza odlučila da se posveti i Silesiji.

nevena-shadowgal-silesija

Nevena

koordinatorka društvenih mreža

Naša koordinatorka društvenih mreža je ljubitelj Gilmorovih, a mrzi kafu. Studiozno se prepustila studiranju sociologije i ne dozvoljava da je u tome remeti vreme. Iako je pravi organizacioni guru, pokatkad uroni u dimenziju svog ranca u kom ne uspeva da pronadje ni olovku. Kao pravi kreativac koji voli da posmatra iz prikrajka, upušta se u svetlucave nove projekte, koji je hipnotišu kao metal sirenu. Kada ih ih sakupi u dovoljnoj količini, dodji će trenutak kada će svet dobro upamtiti njeno delo. Dobro de, i ime.

48417203_348789539009760_401033421695169

Vlada

fotograf

Vlada fotograf. Po struci arheolog, logično nezaposlen. Nehotičnim sticajem okolnosti, fotoaparat je dospeo u njegove ruke. Tripuje se da je umetnik. Smuca se po beogradskim tunelima i lagumima gde fotografiše mrkli mrak, ili ostatku čovečanstva predočava idolopoklonstvo prema svom biciklu uz pomoć hiljada fotografija istog. Još jedan neostvareni stend ap komičar, ali ko zna šta budućnost nosi. Budno prati sva dešavanja i promocije naših knjiga, čije najzabavnije trenutke uspeva da ovekoveči na vrcavim fotografijama. 

tamara.jpg

Tamara

ilustrator

S neprirodnom lakoćom pretače smešne scene u još smešnije slike. Svojom neuhvatljivom i razigranom maštom oživljava humor, istovremeno navodeći nam suze na oči. Suze smejalice, naravno. Krajnje autentičnog izraza, svojim ilustracijama ona predočava ostatku sveta sopstveno viđenje stvarnosti - zabavno, estetski upečatljivo i idiosinkratično. Bavi se i animacijom, ali ne samo dece. Njeni animirani filmovi su za sve uzraste.  Držimo palčeve da nastavi da razvija svoju ekspresiju na još nekim poljima koja je inspirišu, a do tada ćemo uživati u njenim vizuelnim bravurama.

viber_image_2023-03-16_17-03-48-387.jpg

Miljana

ilustrator

Iako je Bor poznat po rudniku zlata, to nije jedino blago koje se tamo krije. Odrasla među knjigama, uz roditelje bibliotekare, od malena joj se omililo crtanje, vajanje i pretvaranje reči u slike. Sasvim logično, s obzirom na sve te knjige. S crtanjem je počela, ali nije se zaustavila. Njena razigrana mašta odvela ju je u svet animacije, koja joj omogućava da spoji više umetničkih disciplina koje voli i njima stvara potpuno nove svetove. S radošću, nesebično deli sa nama plodove svoje bezgranične mašte.

bottom of page